Agenda

Maandag 23 april 2018 19:30

Les 1 - 2018 Technisch degusteren

Leren technisch degusteren met als specifiek doel het evalueren van de kwaliteit van zowel fermenterende wijn, jonge wijn als oude wijn en/of het opsporen van afwijkende geuren.
- herkennen van de meeste afwijkingen die voorkomen tijdens een vinificatie en eventuele remedie. Degustatie “foute” wijnen.
- technisch en commercieel degusteren - degustatie: + 8 euro per persoon

De lessenreeks zal plaatsvinden op de gebruikelijke locatie te Wezemaal. Bezoekerscentrum Hagelandse Wijn, Kerkstraat 16, 3111 Wezemaal en starten telkens om 19u30.

De toegang is gratis voor LEDEN, 1 deelnemer per lidmaatschap. (behoudens een bijdrage voor de degustatie). NIET-LEDEN betalen een vergoeding van € 25,00 per les (behoudens een bijdrage voor de degustatie).


Maandag 14 mei 2018 19:30

Les 2 - 2018 Vinificatiemethoden voor Witte wijn

Theoretische en technische bespreking van klassieke en moderne vinificatietechnieken voor droge witte wijn en wijnen met restsuiker.
- klassieke vinificatiemethoden - moderne vinificatiemethoden - toepassing op klassieke en hybride druivenrassen
- degustatie: + 8 euro per persoon

De lessenreeks zal plaatsvinden op de gebruikelijke locatie te Wezemaal. Bezoekerscentrum Hagelandse Wijn, Kerkstraat 16, 3111 Wezemaal en starten telkens om 19u30.

De toegang is gratis voor LEDEN, 1 deelnemer per lidmaatschap. (behoudens een bijdrage voor de degustatie). NIET-LEDEN betalen een vergoeding van € 25,00 per les (behoudens een bijdrage voor de degustatie).

 


Maandag 11 juni 2018 19:30

KLARING EN STABILISATIE VAN WIJN VOOR DE BOTTELING

Theoretische én praktische leiddraad bij de voorbereiding van de botteling.
- chemische aspecten - biochemische aspecten - evaluatie Sulfietgehalte - natuurkurk vs synthetische kurk vs schroefdop - degustatie: + 8 euro per persoon

De lessenreeks zal plaatsvinden op de gebruikelijke locatie te Wezemaal. Bezoekerscentrum Hagelandse Wijn, Kerkstraat 16, 3111 Wezemaal en starten telkens om 19u30.

De toegang is gratis voor LEDEN, 1 deelnemer per lidmaatschap. (behoudens een bijdrage voor de degustatie). NIET-LEDEN betalen een vergoeding van € 25,00 per les (behoudens een bijdrage voor de degustatie).